Vítá Tě Máňulka

Dnes je .


hraje ti Kačerov



 Info o magii 2 

Kdo se může zabývat čarováním?

Kdo se může zabývat čarováním? Na to jsou různé názory. Někteří tvrdí nutnost narodit se s těmito vlastnostmi a jiní tvrdí možnost vypěstovaní potřebných vlastností. A kde je vlastně skutečnost? Člověk podléhá určitým zákonitostem a ty můžeme použít pro naší úvahu. Vezmeme nahodilou skupinu lidí, tak ta bude obsahovat:

a) skupinu nadaných jedinců
b) skupinu průměrných jedinců
c) skupinu nenadaných jedinců
d) zvláštní skupina postižených jedinců
e) možná jedinečného jedince (genia nebo prostoduchého)

Skupiny

K tomu abychom mohli z těchto skupin vyvodit závěry, je potřeba ještě uznat to, jak se člověk od narození vyvíjí. Postupně se učí (rozvíjí vlastnosti) do určitého věku. Pokavad tyto vlastnosti nerozvine, tak v dospělosti to již těžko zvládne. Například mluvit musí dítě rozvinout cca. do 6let atd. Totéž platí i pro vlastnosti čarování, potažmo celou oblast, kterou věda zařadila do skupiny paranormální jevy. A teď může za pomocí jednotlivých skupin rozhodnout jak to vlastně je:

a) Skupina a to má nejlepší. Ta to zvládne vždy, bez ohledu na věk Pouze čím déle začne, tím větší úsilí musí vynaložit.
b) Skupina b je na tom hůře, platí pro ni že v mládí může rozvinout vlastnosti plně, avšak čím starší tím méně.
c) Skupina c může rozvinout pouze v mladém věku, pak se rozvoj uzavře.
d) Tato skupina d je zvláštní a uplatí se u ní tytéž principy a pravidla jako u dětí, kteří jsou postiženy různými poruchami učení. Jsou však inteligentní i nadaní!
e) Toto jsou dva extrémy, není nutný komentář.


Po zařazení do skupin někteří můžou propadnout beznaději, že mají cestu uzavřenu .......................  NIKOLIV!

...jak jsme již řekli magie je v podstatě transformace, takže jednotlivé skupiny spíše ukazují na základní možnost transformace sama sebe. A další možný rozdíl je v provádění magie. Ti co rozvinuly své schopností dokáží ovlivňovat své okolí přímo. Oni vysloví a uskuteční kouzlo přímo. Ostatní používají nepřímé působení pomocí modliteb, přání, obracením se na vyšší moc.
Každý může nalézt svoji cestu k úspěchu. A platí, že dobré působí nenásilně pozvolna a nenápadně. Pouze temná strana se projevuje okázale a rychle - nezapomeňte!

 
© 2005 RetardKLUB | Design by Máňulka | www.manulka-homeblog.ic.cz |   Pošli ICQ vzkaz Máňulka   Pošli mail