Vítá Tě Máňulka

Dnes je .


hraje ti Kačerov



 Magická abeceda 

A
Akáša:
Bývá někdy nazývána pátým živlem. Je to všudy přítomná síla prostupující celý vesmír, energie, ze které vznikly živly.

Amulet:
Je magický předmět, který Tě před něčím chrání (smůlou, kletbami, černou magií apod.).

Astrál:
Klíčový pojem okultismu, vyjadřuje v pozemském světě termín, který označuje skrytou dimenzi světa. V astrálu se preformuje, uchovává, ale taky odráží všechno psychofyzické dění pozemského světa.

Astrální kronika života:
Život lidí a jejich přání (psychofyzických forem) se promítá do astrálu a tvoří zde pověstnou "astrální kroniku života," z níž nadané osoby umí číst minulost, přítomnost i budoucnost.

Astrální projekce:
Oddělení vědomí od hmotného těla a jeho libovolné přemísťování.

Athame:
Magický nůž - v mnoha případech zastupuje kouzelnou hůlku, při svěcení se na něj nožem Burinem ryje symbol nebo znak majitel - toho, kdo bude Athame využívat pro magické účely a rituály.

B
Boleen:
Srp na bylinky, nepoužívá se na nic jiného!

Burin:
Rytecký nůž - rydlo, které se používá k vyznačení nápisů, symbolů, okultního znaku na magické předměty (svíce, magické nástroje apod.)

C
Caduceus:
Též Merkurova nebo Hermova hůl. Symbol, který tvoří dva hadi obtáčející hůl směrem vzhůru. Znamená jednotu protikladů a plodnost. Tvořivost vyplývá z rozporů a vede k jednotě (rovnováze).

Č
Čarodějnice:
Ta, která praktikuje magii (obvykle přírodní), tedy čarování. Může být dobrá nebo zlá. Někdy se dobrým říká čarodějka (praktikuje "bílou" magii) a zlým čarodějnice (praktikuje "černou" magii). Toto rozlišení, ale není opodstatněné, znám hodně dobrých čarodějnic... Analogicky to platí i pro čaroděje.

Čarování:
Rituální praktiky čarodějnic. Jedná se o magii a to především o tu, která využívá osobní energii ve spojení s energií země.

 
A-Č | D-G | H-R | T-Z
© 2005 RetardKLUB | Design by Máňulka | www.manulka-homeblog.ic.cz |   Pošli ICQ vzkaz Máňulka   Pošli mail